Se video: Her slår aktivister til igen i Legoland

Natten til torsdag har Greenpeace-aktivister igen skaffet sig adgang til Legoland i Billund i protest mod legetøjsgigantens samarbejde med olieselskabet Shell. Legoland svarer igen med at politianmelde aktivisterne. Se video fra aktionen nederst.

Medarbejderne i Legoland i Billund blev i dag mødt af en demonstration ved parkens mini-Shell-tankstation. Her har aktivister fra Greenpeace været inde natten til torsdag og stille 20-centimeter høje Lego-figurer op med bannere og skilte med budskaber som "Red Arktis" og "Stop Shell".

Ifølge arktisansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald, er de små Lego-figurer et billede på en stor modstand mod Legolands samarbejde med Shell.

- Vi har i dag ladet de små Lego-mænd sige, hvad hundredetusinder siger over hele kloden: Lego er kommet i dårligt selskab ved at indgå et omfattende, globalt reklamesamarbejde med Shell i hele verden. Det er dybt uansvarligt, at Lego styrker Shell ved at skabe en misvisende goodwill til olieselskabets risikable olieboringer i Arktis, siger han i en pressemeddelelse.

Hos Legoland bekræfter man, at parken har haft ubudne gæster i nattens løb.

- Det er rigtig beklageligt, at vi igen bliver genstand for den her konflikt, siger Pressechef Jonas Søndergaard til TV SYD.

Han fortæller derudover, at Legoland vil anmelde den ulovlige indtrængen til politiet.

- Man kan ikke bryde ulovligt ind i Legoland, uden det har konsekvenser, slutter han.

Det er ikke første gang, Greenpeace laver aktivisme i Legoland. I starten af juli gik det ud over en boreplatform i parken bygget af Lego. Her simulerede aktivister et olieudslip og dekorerede platformen med Greenpeace-bannere.

Se her hvordan aktivisterne slog til i Legoland. Optagelserne er lavet af Greenpeace/Will Rose (varighed: 1:31 min.)