Skolebørn på flekstid

På Vorbasse Skole er der nye tider for børnene. Bogstaveligt talt.

Eleverne fra 7. til 9. klasse må nemlig efter efterårsferien selv bestemme, hvornår de møder. Klokken 8 eller klokken 10.

I første omgang gælder forsøget kun to dage om ugen, men planen er i følge skoleleder Jan Lagoni, efterhånden at udvide med flere dage.

Forsøget er sat i i værks for at møde børnene, hvor de så at sige er mest vågne:

- Vi har gennem mange års erfaring med forskellige former for undervisning fundet ud af, at børnene er mest modtagelige for undervisning over middag. Så den situation skal vi jo udnytte for at give eleverne den bedste indlæring, siger Jan Lagoni.

Han mener også, at flekstider for skolebørnene gør dem klar til fremtidens arbejdsmarked:

- Der bliver færre og færre af de jobs, der hedder 8 - 16 på arbejdsmarkedet. Der er en udvikling i gang, der gør, at folk har brug for at komme og gå som det passer dem.

To timer i hver ende

Forsøget bliver også modtaget godt af eleverne, der dog har forskellige holdninger til muligheden for at sove længe:

- Jeg synes det er fint. Jeg tror ikke, at jeg kommer til at bruge det selv, men det er der garanteret andre, der gør, siger Simon Hoffmoesgaard, der går i 8. klasse.

Han kan dog sagtens se fordelen i at møde senere.

- Hvis der er nogen, der har siddet oppe længe og set fjernsyn eller spillet computer, så er de mere friske, hvis de møder klokken 10 i stedet for klokken 8, siger Simon Hoffmoesgaard, der dog også er klar over ulempen ved at møde to timer senere:

- Så skal man jo bare blive to timer længere.