TV der bevæger dig

Skoleskak sætter rekord

Når 688 elever på fredag sætter sig til skakbrættet til årets Landsfinale i Skolernes Skakdag i Lalandia, Billund, er der tale om det største skoleskakstævne nogensinde.

De 688 elever fra 57 skoler mødes til årets Landsfinale i Skolernes Skakdag ? en finale, som afvikles i et samarbejde mellem Dansk Skoleskak og Børnenes Hovedstad, Billund.

Landsfinalen er kulminationen på Skolernes Skakdag den 6. februar 2015, hvor 28.454 elever på 226 skoler deltog i hjernegymnastikkens motionsdag under mottoet: ?Det skal være sjovt at blive klogere!?.

- Det er fantastisk, at vi i år sætter Danmarksrekord til et skoleskakstævne, og at knap 700 elever tager turen til Landsfinalen i Billund for at dyste om titlen som ?Årets Skakskole? og LEGO pokalen, siger Mads Jacobsen, Generalsekretær i Dansk Skoleskak.

Der er præmier til alle elever, mens vinderskolen får titlen ?Årets Skakskole 2015?, en pokal bygget i LEGO© og et skolebesøg af Danmarks bedste skakspiller, stormester Peter Heine Nielsen, der til daglig træner verdensmesteren, norske Magnus Carlsen.

Dagen byder også på mad, musik og underholdning med ?Store Nørd? fra DR Ultra.

Landsfinalen arrangeres af Dansk Skoleskak og Børnenes Hovedstad, Billund i samarbejde med Skolemælk, Politiken og Spar Nord Fonden.

Mest sete på tvsyd.dk