TV der bevæger dig

Små dyr i Givskud Zoo

Givskud Zoo flytter her i weekenden for en stund fokus fra de store dyr, de er kendte for, til de bittesmå, hvoraf nogle kan være ret irriterende.

Kæmpebillen Eghjorten kan blive så lang som en Iphone og larme som en plæneklipper. (Arkiv) Foto: Scanpix/Steffen Ortmann/arkiv

Man kan komme helt tæt på insekternes verden i Givskud Zoo denne weekend.

Selvom de er små, så er insekterne en vigtig del af naturen. De er mad for andre dyr, hjælper med at sprede pollen, hjælper med at nedbryde andre døde dyr og endelig kan de blive menneskets redning, som mad, når det traditionelle landbrug ikke længere kan brødføde Jordens befolkning.

Og nye insektspisere kan begynde her i weekenden. Man kan nemlig smage på grillstegte insekter i Givskud og få nogle tips med hjem om, hvordan man kan tilberede insekter hjemme.

- Insekter er et godt bud på en bæredygtig fødekilde i fremtiden, siger formidler Katrine Elkær, der er tovholder på insekt-eventen.

For nu at hjælpe bestanden lidt på vej, kan man også lære at bygge sit eget insekthotel, så de forskellige insekter kan få et ordentlig sted at bo hjemme i haven.

Program for begge dage - 18. og 19. august 

12:00, 13:00, 14:00 og 15:00: Kom med på tur i mosen og tøm insektfælderne - med biolog Jens Thorvig Andersen
12:00-16:00: Lån et net og hør om de dyr, du fanger
12:00-16:00: Lækre smagsprøver på insekter
12:00-16:00: Lav dit eget insekthotel og tag det med hjem
12:00-15:00: Konkurrence - Bliv insekt-ekspert
15:30: Dagens hovedpræmie udtrækkes til gorillafodringen

Desuden udtrækkes der løbende mindre præmier i event-teltet
Mest sete på tvsyd.dk