Social café reddet, men?

Glæde på Café Jydepotten i Grindsted over at kunne fortsætte og endda nu med et fast årligt tilskud. Men måske må cafeen alligevel fyre.

Borgmester Ib Kristensen: - Vi har givet mere i tilskud.
Borgmester Ib Kristensen: - Vi har givet mere i tilskud.

Det kan være svært for lederen af Café Jydepotten, Niels M. Christensen, at finde et passende ansigtsudstryk. Stor glæde - og knap så stor glæde - blander sig med hinanden.

- Vi er selvfølgelig lettede over, at politikerne har besluttet at fortsætte samarbejde mellem os og kommunen, siger han til TV SYD.

Cafeens fremtid var usikker i kommunens netop afsluttede budgetforhandlinger.

Han glæder sig samtidig meget over, at det sociale arbejde cafeen har udført, blevet rost - og sågar blevet anprist for - gennem 17 år, nu får et fast årligt tilskud på 2,7 millioner kroner.

Hidtil har forskellige opgaver, som "Jydepotten" har udført for kommunen, givet en række tilskud.

- Det er en glimrende beslutning. Nu får vi en fast ramme at arbejde ud fra. Det giver tryghed og en klarhed over, hvad vi kan tilbyde fremover, siger Niels M. Christensen.

Men politikerne har med afslutningen af budgetforhandlingerne puttet malurt i jydepotten. For tidligere har cafeen fået cirka 3,2 millioner kroner i tilskud for deres forskellige opgaver. Der i blandt arbejdsopgaver for Jobcentret.

- Så nu står vi med en halv million kroner mindre, som vi må finde på en eller anden måde, siger cafeens leder.

Han kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor de skal findes. Men der bliver tale om at spare på personalet - altså at afskedige nogle - eller fjerne nogle af cafeens aktiviteter. Måske en kombination af de to.

- Jeg kan ikke svare dig på det, siger Niels M. Christensen og tilføjer:

- Vi er i fuld gang med at regne på det hele.

Billunds borgmester Ib Kristensen, siger til TV SYD:

- Det er rigtigt, at det samlede tilskud er mindre i forhold til sidste år, men faktisk får værestedet nu 400.000 kr. mere.

Forklaringen er, at kommunen fratog cafeen 1 million kroner for en arbejdsopgave, som cafeen løste for Jobcentret. Denne opgave skal værestedet altså ikke længere klare. Men kommunen har derefter øget tilskuddet med 400.000 kr. fra de tilbageværende 2,2 - 2.3 millioner kroner til 2,7 millioner kroner.

- Så på den baggrund synes jeg, at vi kan være det bekendt og mere til siger, og vi har da også fået meget positive tilbagemeldinger fra værestedet, siger Ib Kristensen.

Det er Niels M. Christensen enig i.

- Når vi sammenligner os med andre væresteder i landet, så kan vi være ganske godt tilfredse.

Der er bestyrelsesmøde i den KFUM-drevne sociale café den 28. september, hvor mulige løsninger skal debatteres og eventuelt besluttes.