Sognepræst vil være ny borgmester i Billund

Den første nye borgmesterkandidat i Billund melder sig nu.

I mandags meddelte borgmester i Billund, Ib Kristensen, Venstre, at han stopper som borgmester ved udgangen af næste år, og nu melder den første kandidat sig som hans afløser. Det er Peter Hjorth Fredensborg, som i dag er formand for Venstres byrådsgruppe i Billund. Når han ikke sidder der, er han præst i Grene Sogn, Billund. Det har han været i atten år.

En enig partiforening i Billund-Vorbasse bakker op bag Peter Hjorth Fredensborg. Han er 51 år.

- Vi opfordrer alle medlemmer til at stemme på ham, når vi den 24. november vælger vores nye spidskandidat, siger foreningens formand, Steffen Stustad, i en pressemeddelelse.

Fortsat udvikling

I samme meddelelse siger Peter Hjorth Fredensborg, at han kan skabe fortsat udvikling Billund Kommune. Vi spurgte ham hvordan. Her er hans svar:

- Jeg tror, jeg kan formidle et bredt samarbejde. Jeg ser gerne, at løsninger findes i fællesskab. Og jeg tror på, at jeg kan fortsætte en stærk udvikling i Billund, som kan tiltrække endnu flere borgere og virksomheder. Det gør man kun ved at skaffe velfærd til borgerne og en smidig sagsbehandling for erhvervslivet.

Hvordan vil du skaffe pengene til det?
- Fra erhvervslivet. Det er jo dem, der leverer en stærk økonomi til kommunen, derfor skal de have attraktive vilkår, siger Peter Hjorth Fredensborg, Billunds nye borgmesterkandidat for Venstre.