Solhungrende rejsende giver travlhed i lufthavn

Denne weekend er den mest travle, som Billund Lufthavn har oplevet i halvandet år.

34.000 passagerer vil rejse fra eller ankomme til Billund Lufthavn i denne weekend. 

Fredag, lørdag og søndag sætter ny rekord for perioden, efter at corona satte en stopper langt det meste flytrafik.

Sammenlignet med samme efterårsferie-weekend i 2019, er der tale om, at otte ud af 10 rejsende rejsende er tilbage i  lufthavnen.

- For os er det juleaften i oktober, når det igen summer dejligt af de mange rejseglade gæster. Vi er rigtig glade for at have travlt igen, siger Jesper Klausholm, der er marketingschef i Billund Lufthavn.

Nye rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet skubber til den opsparede rejselyst samtidig med, at en meget stor del af befolkningen der vaccinerede.

Langt størsteparten af weekendens rejsende har kurs mod sydens sol - og for mange er det første gang i flere år, at de skal på flyferie i udlandet.

Diana og Cecilie Biltoft fra Esbjerg så frem til uge på Kreta.
Diana og Cecilie Biltoft fra Esbjerg så frem til uge på Kreta.

- Corona har sat en stopper for vores ferierejser til udlandet. Nu skal vi til Kreta med hele familien. Vi glæder os - og er helt trygge ved at tage afsted, siger Diana og Cecilie Biltoft fra Esbjerg, inden de satte sig op i charterflyet med kurs mod det græske øhav.

Ledelsen i Billund Lufthavn tror på, at rejselysten vil fortsætte ind i de næste måneder.

- At vaccinerede nu frit kan rejse ud og ind af Danmark, giver os en tro på, at vinteren bliver rigtig rejse-travl for os i lufthavnen, siger marketingschef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.