TV der bevæger dig

Sommer-flyvninger slutter med rekord

Den sidste måned med sommer-flyvninger sluttede også med vækst og slog passagerrekorden i Billund Lufthavn for oktober nogensinde.

Norwegian begynder med ruteflyvninger fra Billund til Gran Canaria.

Oktober er den sidste måned, hvor flyselskaberne flyver deres sommerruter, inden de begynder  på deres vinterprogram, og oktober har igen været en måned med vækst i Billund Lufthavn

. Der har i alt været 356.151 rejsende gennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 5,6 procent i forhold til oktober 2018 - og den hidtil bedste oktober måned i lufthavnens levetid.

Læs også Billund Lufthavn er verdens bedste til at udvikle flyruter

– I oktober er flyselskabernes ferietrafik vækstet med to procent, og vi oplever en stor vækst på knap 20 procent på regionalruterne. Nye ruter tæller selvfølgelig godt i regnestykket, men flyselskaberne har også flere passagerer på eksisterende ruter og ser en høj vækst på bl.a. ruten til Gdansk, Bergen og Rønne, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Nye vinterruter

Vintersæsonen byder på en række nye ruter: Norwegian begynder med ruteflyvninger til Gran Canaria og tilføjer ski-destinationen Salzburg.

LaudaMotion er ny i Billund Lufthavn og åbner en rute til Wien og fordobler dermed Wizzairs to ugentlige afgange på ruten.

Ryanair åbnede en ny rute til Dublin dagen efter vinterprogrammet trådte i kraft.

 

Mest sete på tvsyd.dk