Strejke i Billund i nogle få timer

Ved 18-tiden fredag blev det afgjort,  at personalet i Billund Lufthavn går i strejke lørdag morgen fra klokken fem til klokken otte. 

 En ny afstemning blandt personalet i Lufthavnen har været i gang det meste af dagen. Medarbejderne siger, der skal være et absolut flertal blandt lufthavnens 624 ansatte, før en strejke i bliver iværksat, og nu bliver der altså tale om en begrænset arbejdsnedlæggelse, der ikke bringer alvorlige forstyrrfelser i trafikken. Indtjekningen vil være normal.

Sure over lønnen

Medarbejderne i Billund Lufthavn er utilfredse med lønniveauet. Ledelsen har tilbudt samtlige fuldtidsansatte en lønforhøjelse på 533 kroner om måneden svarende til 2,5 procent. Det er noget over, hvad der er tilbudt mange andre steder på arbejdsmarkedet, siger direktør Jørgen Krab Jørgensen.

Fællestillidsmand Mads Bay har opfordret alle til ikke at strejke. Det er uvist, om der bliver flere arbejdsnedlæggelser i løbet af weekenden. 

Overvejer andre lufthavne

Rejsebureauerne kan blive tvunget til at finde andre lufthavne, hvis Billund går i stå. Det siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour, til Vejle Amts Folkeblads netavis.

- Det vil være trist for Billund Lufthavn. Men vore gæster skal ikke tages som gidsler i en konflikt mellem ansatte og ledelse i Billund Lufthavn, og vi vil i givet fald omdirigere vores fly, så gæsterne kommer af sted, siger Stig Elling.

Ifølge salgsdirektøren har Star Tour lørdag afgange fra Billund til blandt andet Tyrkiet, Kreta og Bulgarien. Det kan blive bnødvendigt at sende flyene afsted fra Tirstrup, Esbjerg eller Ålborg.

Flyene skal afsted

Apollo Rejser har tre flyafgange fra Billund lørdag morgen - til Tyrkiet og Grækenland.

- Billund Lufthavns opgave er at få vores fly til at lette, det tror vi på vil ske. Skulle der blive lidt forsinkelser, vil vi servicere vores gæster indtil flyene letter, siger Rikke Koks Andreasen, pressechef hos Apollo Rejser.

Bravo Tours i Herning har fire afgange - to til Mallorca, en til Algarve og en til Rhodos.

- Vi satser på, at vores gæster kommer af sted. Lufthavnen har lovet os, at der vil være et nødberedskab, hvis konflikten bryder ud. Og vi vil selv have ansatte i lufthavnen, siger Bent Bernardi Sørensen, pressechef i Bravo Tours.