Travbanen i Billund lukker

Billund Trav lukker pr. 1. januar 2016. Det besluttede Hestesportens Finansieringsfond (HFF), som er Kulturministeriets forlængede arm, i dag.

Alle baner var i dag indkaldt til møde, og selvfølgelig også Billund Trav. Det skulle her besluttes, hvordan sportens økonomiske midler skulle fordeles mellem banerne for 2016. Det oplyser Billund Trav i en pressemeddelelse.

Billund Trav havde i oktober fået at vide, at det nok gik denne vej. Men med udsigt til en snarlig afklaring på, om sporten får spillet tilbage, må vi nok sige, at vi blev noget overraskede over HFF´s meget klare melding i dag, udtaler bestyrelsesformand for Billund Trav A/S Per Hansen, og fortsætter  

-Hvis vi kunne få en tilkendegivelse fra HFF om, at der også i fremtiden vil tilgå driftstilskud og præmiepenge til Billund Trav kunne vi måske selv løse noget af den kortsigtede økonomiske udfordring. Men heller ikke her var der meget hjælp at hente.

Meldingen fra HFF var ikke til at misforstå. Og vi har haft svært ved at overbevise vores samarbejdspartnere mv. om, at de skulle støtte noget, hvis ikke de har kunnet se den langsigtede plan,siger Per Hansen.

Vi må derfor konstatere, at Billund Trav kører sine sidste travløb den 30. december 2015, med mindre et mirakel skulle opstå.