TV der bevæger dig

Trods konkurs kommer passagerer i luften fra Billund

Passagerer, der tirsdag fra Billund skulle have fløjet med det konkursramte flyselskab Primera, kommer af sted.

00:25

Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, fortæller her, hvad du skal gøre, hvis du skulle have været ude at flyve med Primera Air. Video: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

De allerfleste af de passagerer, der tirsdag skulle have rejst på ferie fra Billund Lufthavn med fly fra Primera Air, der fra midnat har stoppet flyvningerne på grund af konkurs, kommer i luften og på deres planlagte ferie.

- Bravo Tours har fundet andre fly-selskaber, der overtager dagens flyvninger, så de allerfleste skulle komme på den ferie og rejse, som de har set frem til, oplyser marketingschef Jesper Klausholm, Billund Lufthavn, tirsdag morgen til TV SYD.

Der kan være enkelte passagerer, der alene har købt deres flybillet direkte hos Primera Air, som ikke kommer af sted. De er dækket økonomisk gennem Rejsegarantifonden ud over en selvrisiko på 1.000 kroner. Det eneste krav er, at billetterne er til flyvninger mellem en dansk og en udenlandsk lufthavn.

Billund Lufthavn forventer begrænset tab af passagerer

På længere sigt afventer Billund Lufthavn, at Bravo Tours finder andre selskaber til at flyve deres kunder på ferie.

I de seneste 12 måneder har fly fra Primera fløjet 270.000 passagerer til og fra Billund Lufthavn. 

- I runde tal er 80 procent af de 270.000 rejsende med Bravo Tours, mens de 20 procent er seat only-passagerer, der har købt deres flybilletter direkte hos Primera Air til destinationerne. Derfor vil den direkte følge for os være et begrænset tab af passagerer, vurderer marketingschef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Han forudser også, at andre af lufthavnens ruter vil overtage en del af de passagerer, der har fløjet med Primera.

3.375.000 passagerer rejste i 2017 til og fra Billund Lufthavn, der forventer at nå endnu endnu flere passagerer i år.

Mest sete på tvsyd.dk