TV der bevæger dig

Venter rejse-rekord i juli

Billund Lufthavn havde otte procent flere passagerer i juni end samme måned sidste år. Samtidig lægger lufthavnen op til ny rejserekort i juli - afhængig af vejret i Danmark.

00:32

1 af 2

Juni-stigningen skyldes primært de direkte udenrigsruter, som tegner sig for halvdelen af fremgangen i passagertal. Derimod er antallet af chartergæster faldet.

- Det skyldes primært, at der udbudt færre sæder i 2013 sammenlignet med 2012, men måske også at sommerferien kun lige er begyndt, siger direktør Kjeld Zacho Jørgensen, Billund Lufthavn, til Vejle Amts Folkeblad.

- Uanset om der er tale om et fald eller en stigning er det nu altid en fornøjelse at se de mange familier, der skal på årets sommerferie. Forventningsfulde børn, fyldt med energi klokken fem om morgenen kendetegner de store afrejsedage, og det giver ekstra energi til alle, der servicerer de mange rejsende.

Og smilet ser ud til at blive større i denne måned. Her forventes op mod 385.000 passagerer at flyve fra Billund. Tallet kan svinge efter, hvordan sommervejret arter sig i Danmark. Hvis det dårlige vejr fortsætter, stiger passagertallet.

- Så det er lidt tvedelt med sommeren i Danmark, når man er lufthavnschef; på den ene side er det jo altid dejligt med solskin i Danmark, på den anden side er det regnvejret, der giver mange passagerer, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Mest sete på tvsyd.dk