Video: Greenpeace-aktivister slår til med legoklodser i Legoland

Greenpeace-aktivister har taget nyt våben i brug i kampen mod Shells olieboringer i Arktis. Onsdag morgen trængte aktivister ind i Legoland og simulerede en oliekatastrofe på en olieplatform bygget af Legoklodser.

Fire aktivister brød ved fire-tiden i morges ind i Legoland og fyldte bassinet ved parkens olieplatform med miljøvenligt sort vand. Samtidig tilføjede de deres eget Greenpeace-skib og hang et banner på boreplatformen med budskabet ?LEGO - Save the Arctic - Stop playing with Shell? (?LEGO ? Beskyt Arktis ? Stop med at lege med Shell?).

Den simulerede oliekatastrofe er en protest imod, at et af verdens mest grønne og respekterede brands, Lego, har et omfattende samarbejde, der styrker Shells kundeloyalitet, salg af benzin og legitimerer selskabets uansvarlige arktiske olieboringer, siger kommunikationsmedarbejder hos Greenpeace, Poul Bonke Justesen, til TV SYD.

Alle aktivisterne nåede at slippe ud af Legoland igen, inden de blev opdaget.

Greenpeace foretog i går en lignende aktion ved en kopi af Big Ben i Legoland i England.

Organisationen har også tidligere demonstreret mod Shells aktiviteter i arktis på Shell-raffinaderiet i Fredericia.

Nedenfor kan du se Greenpeaces egne optagelser, der dels viser installationen og dels, hvordan de efterfølgende delte kampagnemateriale ud foran parken.

Varighed: 1:10 minutter