Vorbasse jubler efter vellykket marked: - Vi har slået rekord alle dage

Efter to års fravær på grund af corona vendte Vorbasse marked stærkt tilbage i weekenden, og arrangørerne har svært ved at få armene ned.

Der er blevet handlet, sunget, festet og fejret på Vorbasse Marked de seneste tre dage. Torsdag vendte det traditionsrige marked tilbage efter to års pause, og det var med en vis spænding, at arrangørerne åbnede markedspladsen. 

quote

Jeg talte med nogle kræmmere, der fortalte mig, at de fredag aften havde solgt lige så meget, som de gjorde på hele markedet i 2019

Brian Madsen, der er formand for Vorbasse Marked

- Vi vidste jo ikke, om folk ville vende tilbage, eller om de havde fået nye traditioner, skulle ud at rejse eller noget andet, så vi er bare glade og lettede over, at det er gået virkelig godt, lyder det fra Brian Madsen, der er formand for Vorbasse Marked. 

Det er gratis som gæst at besøge Vorbasse Marked, så derfor er det svært at opgøre præcist hvor mange, der har lagt vejen forbi. Vurderingen er dog, at tallet normalt ligger omkring de 250.000 besøgende, og det ser ud til, at mindst lige så mange er vendt tilbage i år.

- Jeg var selv ude og gå i de bagerste rækker den ene af dagene, og selv dér var der fyldt med mennesker. Jeg talte med nogle kræmmere, der fortalte mig, at de fredag aften havde solgt lige så meget, som de gjorde på hele markedet i 2019, så der har været virkelig mange mennesker, siger Brian Madsen og tilføjer:

- Vi jubler i Vorbasse.

Rekord alle tre dage

Vorbasse Marked blev afholdt første gang i 1730, og ikke engang under krigene har markedet været aflyst. Alligevel måtte de både i 2020 og 2021 meddele, at markedet ikke kunne gennemføres på grund af coronapandemien. 

Derfor er glæden endnu større over, at gæsterne er vendt tilbage og har bakket op om begivenheden. 

- Folk har absolut ikke glemt Vorbasse Marked. De har handlet, og de har festet, så vi alle tre dage har slået rekord omsætningsmæssigt med mange procent, fortæller Brian Madsen, der dog ikke vil ud med tallene bag.

Samtidig glæder markedsformanden sig over, at omkring 1500 frivillige trådte til for at hjælpe til.

- Vi havde en voldsom udfordring med at skaffe nok frivillige, men løste det heldigvis i ellevte time, da flere kom og bød sig til, så de skal bare alle sammen have en kæmpe tak. Uden de frivillige kunne vi ikke løfte det her, siger Brian Madsen, som satser på, at Vorbasse Marked nu kan komme videre uden flere aflysninger.

- Vi er klar til næste år. Vi skal bare lige sove lidt først, lyder det fra formanden.