Vorbasse Marked er forløbet roligt

Sydøstjyllands Politi melder om en rolig udgave af det årlige Vorbasse Marked.

Dette års udgave af det årlige Vorbasse Marked har været en stille en af slagsen. Sådan lyder det fra politiet søndag morgen, hvor tre dages marked er slut.

Det officielle program på Vorbasse Marked sluttede klokken 2 natten til søndag, hvor festteltene lukkede, og dermed kan politiet gøre status over et marked, der ifølge dem er forløbet uden markante episoder.

- Vorbasse Marked har i år ikke givet anledning til problemer. De sidste telte er nu lukket ned, og de sidste er gået hjem eller lagt i seng, siger vagtchef Lars Grønlund fra Sydøstjyllands Politi til TV SYD søndag morgen.

Sidste år var Vorbasse Marked ellers centrum for to grove voldssager, hvor to kvinder blev slået med en hegnspæl af en dengang 29-årig mand, og tre unge mænd overfaldt to kvinder. Den type sager har Vorbasse Marked ifølge politiet været forskånet for i år.

- Vi har været synligt til stede på markedet hele weekenden, og så har vi grebet ind, inden situationerne har udviklet sig og givet problemer, siger Lars Grønlund.

Vagtchefen fortæller, at mange situationer har kunnet klares med en bøde fra politiets side.

Siden 1700-tallet har der været marked ved Vorbasse, og årligt er der omkring 250.000 besøgende over weekenden, hvor kræmmere, smådyrshandlende og hundredevis af heste samles til markedet.