TV der bevæger dig

Ambulancefirmaet Bios står til at mangle over 100 reddere

Bios har ingen plan for, hvad man vil gøre, hvis der 1. september ikke er ambulance-reddere nok til at bemande selskabets ambulancer. Da overtager den hollandske virksomhed ambulancekørslen i tre fjerdedele af Region Syddanmark fra Falck.

Foto: Colourbox

-Vi kommer ikke til at ansætte udenlandske reddere. Vi kommer ikke til at trække folk til fra andre brancher. Vi har ingen plan B, Men vi garanterer, at vi er klar, siger adm. direktør for Bios i

Danmark Morten Hansen til Fyens Stiftstidende.

Den garanti får han dog svært ved at opfylde. Mere end 100 ambulancereddere i Falck er allerede fyldt 60 år, og ifølge fællestillidsmand Kim Sørensen vil de med meget få undtagelser blive i Falck, der er parat til at beholde dem. Og der går ikke arbejdsløse reddere omkring.

Men det stopper ikke der. 15 yngre falckreddere fra Syddanmark er allerede rykket til andre dele af Danmark, og mindst 10 mere står på spring til at gøre det samme, oplyser Kim Sørensen.

-Det er Bios' største udfordring. Jeg kan ikke se, hvordan de skal kunne løse det problem, siger han til Fyens Stiftstidende.

Redder Mikkel Lyndrup, der mandag deltog i Bios? første rekrutteringsmøde, er mindst lige så pessimistisk. Han har et godt billede af, hvor mange af kollegerne på stationen i Svendborg der vil søge over til Bios.

-Problemet bliver endnu større end de 100 reddere på 60 år eller over. Heller ikke de lidt yngre har tænkt sig at forlade Falck, siger Mikkel Lyndrup til avisen.

02:26 Luk video

Se her interviewklip med tillidsmand Kim Sørensen

Varighed 0:55