TV der bevæger dig

Ambulancetjeneste slår fast: Vi har 657 medarbejdere

Der har været tvivl om, hvor mange medarbejdere, der var i det konkursramte Bios. Region Syddanmark opgør nu antallet af ansatte til 657.

Der har været tvivl om, hvor mange medarbejdere, der var i det konkursramte Bios. Region Syddanmark opgør nu antallet af ansatte til 657. Foto: Claus Fisker - Scanpix

Den 1. august 2016 var der 657 medarbejdere registreret i det konkursramte ambulanceselskab Bios. Det viser en optælling, som Region Syddanmark mandag offentliggør i en pressemeddelelse.

477 af dem er fast ansat som reddere, og 119 er ansat som timereddere. Derudover er 61 medarbejdere ansat i adminstration og ledelsen. 

Kuratorerne i boet efter det konkursramte Bios udbetalte i slutningen af juli løn til 596 medarbejdere. Når antallet er mindre end det samlede antal medarbejdere pr. 1. august, dækker det primært over, at det langt fra er alle timereddere, der tager vagter hver måned.

Læs også Så er aftalen klar: Regionen overtager ambulancer

Borgerne i Region Syddanmark bliver fremover betjent af et to-strenget ambulancesystem. Det Falck-ejede Responce står for ambulancerne i Vejle, Kolding, Fredericia og dele af Vestfyn, mens regionens egen ambulancetjeneste betjener den øvrige del af Region Syddanmark.

Mest sete på tvsyd.dk