Bios efter krak: Falck hyrede toprådgiver til smudskampagne

Det hollandske selskab Bios er på vej til at stævne Falck. Hollænderne mener, at Falck brugte ufine metoder for at stoppe Bios’ ambulancekørsel i Region Syddanmark.

To førende danske PR-folk var ifølge Berlingske Business hyret til at finde negative historier om det hollandske selskab Bios og selskabets direktører, da hollænderne for tre år siden kæmpede med Falck om en kontrakt til at drive ambulancevirksomhed i Sønderjylland.

Sådan lyder anklagen i et fortroligt brev sendt fra Bios’ advokat til Falck, og som avisen er kommet i besiddelse af.

Hollændernes advokat skriver i følge Berlingske Business i brevet, at Bios er på vej til at stævne Falck inden for kort tid.

Det sker efter et langt forløb, hvor det hollandske selskab flere gange har beskyldt Falck for en yderst brutal fremfærd i forbindelse med, at Bios i 2014 fik retten til at drive ambulancedrift i størsteparten af Region Syddanmark.

Bevidst "sabotage" 

Bios mener, at Falck hyrede PR- og konsulentvirksomhed Rud Pedersen, som satte to af dets topfolk til at arbejde på sagen. 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har siden juni 2015 undersøgt, om der var grundlag for at arbejde videre med en sag mod Falck og påstandene om, at selskabet skulle have misbrugt sin dominerende position på ambulancemarkedet.

Det er endnu uvist, hvornår afgørelsen falder. 

Falck afventer Konkurrencestyrelsen

Falck bekræfter overfor Berlingske Business, at selskabet har modtaget et brev fra Bios. Men virksomheden vil først udtale sig, efter at Konkurrencestyrelsen har afsagt sin dom.