Bios er nu erklæret konkurs

Ambulanceselskabet er onsdag eftermiddag blevet erklæret konkurs af skifteretten.

Skifteretten har nu besluttet at erklære Bios konkurs. Det oplyser TV 2/Fyns erhvervsredatør fra Skifteretten i Odense.

Ifølge TV 2/Fyns reporter på stedet er det repræsentanter fra de to advokatfirmaer, der er udpeget som kuratorer, der har oplyst om Skifterettens dom. 

I følge regionsrådsformand Stephanie Lose (V) gælder det nu om at sikre den videre drift af ambulancerne i regionen.

- Vi har meddelt kurator at regionen ønsker at overtage driften af ambulancerne. Nu skal vi have en aftale på plads og sikre at de ansatte får deres løn udbetalt i denne uge, siger hun til TV SYD.

Der er endnu ikke noget overblik over, hvad en overtagelse af driften kommer til at koste, men ifølge regionrådsformanden vil regionen forsøge at få en aftale på plads så tæt på de samme vilkår som Bios havde.

Det er advokatfirmaerne Andersens Partners og Bruun & Hjejle, der er udpeget som kuratorer i sagen.

Sagen i skifteretten startede i morges kl. 9.00, og både Bios og Region Syddanmark var talstærkt repræsenteret. Region Syddanmark med direktør Jane Kraglund, kammeradvokaten og regionens juridiske rådgivere, men mere interessant var det, at Bios' hollandske bestyrelsesformand og ejer, Stefano Hesselink, også dukkede op.

Ydermere var den administrerende direktør i Bios Groep Holland, Aad Romijn, også med - flankeret af yderligere et par Bios-repræsentanter samt selskabets danske advokat Torkil Høg fra LETT Advokater. Bios Danmarks direktør Morten Hansen, som ikke har været til at træffe siden skæbnemødet med Region Syddanmark fredag, var ikke tilstede.