TV der bevæger dig

Bios gør oprør: Nægter at samarbejde med regionen

Region Syddanmark skal ikke forvente et samarbejde med Bios. Ambulanceselskabets vil kæmpe med alle midler for at komme ordentligt ud af krisen.

Bios er ikke just i samarbejdshumør. Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

Region Syddanmark og Bios er ikke just ved at forbrødre sig, efter Region Syddanmark mandag begærede Bios konkurs ved Skifteretten i Odense.

I hvert fald giver Bios-advokat Torkil Høg i en korrespondance til Kammeradvokaten udtryk for, at Bios ikke vil samarbejde med Region Syddanmark. Kammeradvokaten er den advokat, der rådgiver Region Syddanmark i sagen.

TV SYD har læst Torkil Høgs henvendelse til Kammeradvokaten, der er formuleret på engelsk, hvor Bios giver udtryk for, at de vil sætte hårdt mod hårdt.

- Regionen har valgt den hårde måde at fremtvinge overtagelsen (…) Mine hollandske klienter vil svare lige så hårdt igen, og jeg kan ikke love noget samarbejde om overflyttelse (af driften på ambulancerne, red.) fra de hollandske selskaber, så længe der ikke er nogen sikkerhed om regionens intentioner, lyder det på engelsk i brevet fra advokat Torkil Høg.

Det fremgår af brevet, at Bios finder det skuffende, at regionen har valgt, som de har – og de vil derfor forberede en retssag mod regionen.

- Vi vil ikke acceptere denne illoyale adfærd, og vi er klar til at kæmpe med alle midler, hvis det bliver nødvendigt. Ansvarlige parter vil blive holdt ansvarlige for alle skader og økonomiske tab som følge af eventuelle retsstridige handlinger, skriver Torkil Høg.

Mest sete på tvsyd.dk