TV der bevæger dig

Bios kræver 90 millioner kroner i erstatning fra Falck

Bios i Holland kræver 90 mio. kr. i erstatning fra Falck, fordi Falck har udnyttet en monopollignende stilling på ambulancemarkedet i Danmark.

Falck tabte i udbuddet til Bios. Nu mødes de to selskaber i retten.

Bios i Holland mener, at den gamle danske rednings-koncern har stukket en kæp i hjulet på det hollandske selskabs forsøg på at komme ind på markedet i Danmark. Det skriver dagbladet Børsen.

- Det er vores overbevisning, at Falck har misbrugt sin markedsposition til at forhindre os i at komme ind på markedet ved at flytte personale fra Region Syddanmark til andre regioner, selv om de ikke havde behov for dem, siger Stef Hesselink, administrerende direktør i Bios i Holland til Børsen.

Falck er flere gange blevet beskyldt for urent trav i Bios-sagen. Sagen er også under undersøgelse i Konkurrencestyrelsen.

Læs også Konkurrencestyrelsen mistænker Falck: Spændte ben for BIOS

 

Bios advokat i Danmark, Torkil Høg fra Lett, fortæller til Børsen, at erstatningen bliver krævet af både Falck og ledende medarbejdere i Falck.

- Jeg har ingen viden i dag om, hvorvidt ledelsespersoner i Falck har deltaget i eventuelle overtrædelser af konkurrencelovgivningen. Men jeg har svært ved at forestille mig, at topledelsen i Falck ikke har vidst noget om det, hvis loven er overtrådt, siger Torkil Høg til Børsen.

Falck har ifølge TV SYDs oplysninger ingen kommentarer til sagsanlægget. Men koncernens direktør, Allan Søgaard Larsen, har tidligere afvist beskyldningerne.

Mest sete på tvsyd.dk