TV der bevæger dig

Bios-reddernes lønkrav: Får 47 millioner af Region Syddanmark

Region Syddanmark har modtaget bagudrettede lønkrav for cirka 66 millioner kroner fra tidligere Bios-ansatte. Regionen anerkender krav for over 47 millioner kroner.

Tidligere Bios-reddere har forlangt et bagudrettet lønkrav på i alt 66 millioner kroner - Region Syddanmark anerkender lønkrav for 47 millioner kroner.

Tidligere Bios-medarbejdere har anmeldt bagudrettede lønkrav fra Bios-tiden til Region Syddanmark.  Nu er de 489 sager gennemgået og behandlet. Regionen anerkender krav for over 47 millioner kroner svarende til cirka 70 procent af det samlede lønkrav. 

Se kravsopgørelsen her.

Regionsrådet har besluttet, at regionen anerkender alle berettigede og dokumenterede krav, og derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu er klar med en afgørelse. 

Rikke Vestergaard, koncerndirektør, Region Syddanmark

- Regionsrådet har besluttet, at regionen anerkender alle berettigede og dokumenterede krav, og derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu er klar med en afgørelse. Det har været en stor opgave at gennemgå og behandle alle sagerne, for de er hver især komplekse – men nu er vi igennem dem, og senest på torsdag får medarbejderne svar på, hvordan de står, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Rikke Vestergaard, i en pressemeddelelse. 

Samlet set har regionen anerkendt krav for 19 millioner kroner til udbetaling. Tilgodehavender udbetales snarest.

De resterende 28 millioner kroner udgør krav om feriepenge og afspadsering. Da medarbejderne i dag er ansat i Ambulance Syd, videreføres krav om afspadsering og feriepenge som afspadsering og ferie til afholdelse.

Næsten 30 procent af tidligere Bios-medarbejderes lønkrav er ikke blevet anerkendt. Foto: Region Syddanmark

Der er imidlertid også medarbejdere, der bliver mødt af krav om tilbagebetaling, fordi de har fået udbetalt acontobeløb, som overstiger deres krav. Tilbagebetalingen vil blive modregnet på afspadseringskontoen eller efter aftale.

Læs også Lønmodtagernes Garantifond vil ikke dække lønkrav fra Bios-ansatte

Knap 30 procent af kravene er afvist på grund af manglende dokumentation. I alt er der afvist krav for knap 19 millioner kroner. Det er hovedsageligt krav om manglende løn, afspadsering, uberettiget ferietræk og kørsel, hvor regionen vurderer, at kravet ikke er berettiget eller dokumenteret. 

Regionen holder informationsmøder på stationerne, hvor interesserede medarbejdere kan høre, hvordan sagerne er blevet gennemgået, og hvilke principper der er blevet anvendt. Møderne finder sted i dag og i morgen.

 

Mest sete på tvsyd.dk