TV der bevæger dig

Ekstra månedsløn: Sådan vil regionen belønne loyale reddere

Region Syddanmark er klar med et tilbud til de reddere, som vil blive i Region Syddanmark.

Ambulance-behandler fra Bios. Arkivfoto. Foto: Claus Fisker - Scanpix

Hvis skifteretten erklærer Bios konkurs, så vil Region Syddanmark hurtigst muligt gå i gang med at forhandle aftaler på plads med konkursboets kurator om at overtage driften. Det besluttede regionsrådet på et ekstraordinært regionsrådsmøde tirsdag.

Og aftalerne vil i givet fald føre til, at de omkring 500 medarbejdere, der i dag arbejder for Bios, ansættes i Region Syddanmark, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

På regionsrådsmødet blev det besluttet, at Bios-redderne, hvis konkursen bliver en realitet, og regionen efter aftale med kurator hjemtager ambulancedriften, vil modtage en ekstra månedsløn udbetalt som bonus med decemberlønnen 2017, hvis de har været ansat i et år i regionens ambulancetjeneste.  

- Vi vil rigtig gerne have, at medarbejderne i BIOS fortsætter deres arbejde. De har arbejdet hårdt for, at syddanskerne kan få en ambulance, når de har brug for det. Det arbejde ser vi gerne, at de fortsætter, og det håber vi, at bonussen vil bidrage til, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse fra regionen.

Løn ved månedsskift og task force

Derudover lægger regionsrådet også vægt på, at medarbejderne får løn ved månedsskiftet, og at reddernes manglende betalinger fra Bios bliver dækket. Regionen vil derfor oprette en task force, som sammen med Lønmodtagernes Garantifond skal forsøge at sikre reddernes krav.

Region Syddanmark oplyser desuden, at hvis Lønmodtagernes Garantifond ikke er indstillet på at dække reddernes bagudrettede lønkrav til Bios, så vil regionsrådet dække reddernes krav.

- Vi har brug for, at så mange reddere som muligt vil bakke op om den regionale ambulancetjeneste, i fald den bliver en realitet. Derfor vil vi også sætte alle kræfter ind på at få opbygget en stærk ambulancetjeneste, hvor nøgleordene er dialog, inddragelse og stabilitet, siger 2. næstformand for regionsrådet, Thies Mathiasen (DF).

Hvis Bios konkurs bliver en realitet, vil der blive etableret en ny ledelse bestående af en ”regionalt udpeget” direktør og en ambulancechef, som udpeges fra den eksisterende ledergruppe.

Mest sete på tvsyd.dk