Falck undskylder nu sin optræden i ambulancestrid

Falck undskylder nu for en del af sin optræden i forbindelse med ambulanceudbuddet i Region Syddanmark tilbage i 2014. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har en foreløbig konklusion fastslået, at Falck overtrådte konkurrence­loven.

Beklagelsen kommer efter, at de danske konkurrence­myndigheder har sendt Falck en klagepunkts­meddelelse.

Af meddelelsen fremgår, at det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens foreløbige konklusion, at Falck overtrådte konkurrence­loven i forbindelse med overdragelsen af en ambulancekontrakt til det hollandske selskab Bios i Region Syddanmark i 2014.

Falcks juridiske rådgivere er ikke enige i, at virksomheden har overtrådt konkurrence­lovgivningen. Alligevel undskylder Falck for ikke at have levet op til sine egne og omverdenens forventninger.

quote

Vi har på nogle områder optrådt på måder, som ikke lever op til vores egne og omverdenens forventninger til Falck. Det vil jeg gerne undskylde for.

Jakob Riis, adm. direktør, Falck

- Dele af styrelsens udlægning af sagen er pinlig læsning. Vi har på nogle områder optrådt på måder, som ikke lever op til vores egne og omverdenens forventninger til Falck. Det vil jeg gerne undskylde for, siger Falcks adm. direktør  i en pressemeddelelse. 

Konkret indsamlede Falck blandt andet selv og via en hollandsk journalist viden om Bios og hjalp journalister, der researchede om det hollandske selskabs overtagelse af kontrakten i Region Syddanmark. Falck mobiliserede desuden ambassadører og hjalp medarbejdere med at etablere en Facebook-gruppe og med at gennemføre en demonstration. Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skulle aktiviteterne bidrage til at forstærke den allerede eksisterende tvivl, der var om, hvorvidt Bios var i stand til at løse ambulanceopgaven i Region Syddanmark, og om regionen havde en plan for, hvad der skulle ske, hvis Bios ikke kunne levere som aftalt.

 
 
Foto: Anne Bæk, Ritzau Scanpix

- Vi delte for velvilligt oplysninger om en konkurrent med blandt andre journalister, der researchede om Bios. Flere gange skete det på en måde, hvor det ikke var tydeligt, at Falck var bidragsyder. Set fra hvor vi står i dag, er det tydeligt, at vi skulle have holdt os langt væk. Falcks tidligere ledelse erkendte i 2016, at vi har sagt og skrevet ting, som vi fortryder. Jeg er enig. Vi ønsker aldrig igen at stå i en lignende situation, siger Jakob Riis. 

Tre års undersøgelse