TV der bevæger dig

Hans Kristian Skibby: Minister skal se på ambulance-udbud

Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby, valgt i Horsenskredsen, vil have indenrigsministeren til at se på ambulanceudbud efter bruddet mellem Region Syddanmark og Bios.

Hans Kristian Skibby vil have regeringen til at sikre, at borgerne kan have tillid til de udbud som regionerne gennemfører.

Hans Kristian Skibby vil have regeringen til at sikre, at borgerne kan have tillid til de udbud som regionerne gennemfører.

- Sagen omkring Bios er jo et tydeligt eksempel på, at der er offentlige serviceopgaver som ikke ubetinget egner sig til konkurrenceudsættelse., mener Hans Kristian Skibby, (DF), der er valgt i Horsenskredsen og bosat i Tørring.

Han peger på, at  EU's ambulancebekendtgørelse muliggør, at de politiske beslutningstagere, i dette tilfælde Region Syddanmark, har mulighed for at fravælge udbud.

- Vi må have tillid til udbudsprocessen og det må jeg sige er vanskelig at få i den her sag som lige fra starten af udbudet har vidnet om alt for mange uklare og konfliktfyldte uenigheder. Nu er der tilmed stor risiko for at 30 millioner er tabt i en fejludbetaling hvis det nu som udmeldt ender med en konkurs, siger Hans Kristian Skibby til TV SYD.

Han peger på, at udbud af ambulancedrift tidligere har voldt problemer både i  Region Sjælland og Region Midtjylland.

- Derfor bør indenrigsministeren nu sikre at der i samarbejde med Region Syddanmark bliver igangsat en grundig selvransagelse af dén her sag og så må Danske Regioner på banen med en klar plan for det fremtidige ambulancedrift i hele Danmark, mener Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti.

 

Mest sete på tvsyd.dk