Region Syddanmark: Bios præsenterer os ikke for virkeligheden

Formandskabet i Region Syddanmark blev søndag orienteret om status for ambulancekørslen. Regionen kan konstatere, at vagtplanerne, de bliver præsenteret for, ikke altid stemmer overens med virkeligheden.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), 1. næstformand Poul-Erik Svendsen (S) og 2. næstformand Thies Mathiasen (DF) blev søndag sammen med formanden for det præhospitale udvalg, Thyge Nielsen, orienteret om ambulancekørslen i Region Syddanmark siden 1. september, hvor Responce og Bios overtog opgaven.

Her blev formandskabet gjort opmærksomme på, at Bios ikke har styr på deres vagtplaner.

- Vi må konstatere, at BIOS ikke har fuldt overblik over deres vagtplaner. Og at det billede, vi præsenteres for, ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Det er stærkt bekymrende, at de ikke har et bedre overblik - det skal de se at få hurtigst muligt, siger Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Stephanie Lose (V) oplyser, at man fra regionens side har givet Bios besked på at afsætte flere ressourcer til at planlægge deres vagtplan. Samtidig vil Region Syddanmark have, at Bios skal svare på rygterne om, at de har overtrådt arbejdsmiljøloven.

- Vi vil gerne direkte forfølge de eksempler på overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen, som anonymt blev videregivet til pressen i lørdags, men det kræver, at vi får mere viden. Det er BIOS' ansvar som arbejdsgiver at sikre, at arbejdsmiljøloven overholdes, siger Poul-Erik Svendsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Når vi spørger BIOS, får vi at vide, at loven bliver overholdt. Hvis der er en sag, og vi selv skal have en mulighed for at undersøge den, er vi nødt til at vide noget mere konkret. Hvor har det fundet sted, hvornår er det sket og hvilke reddere drejer det sig om, siger Poul-Erik Svendsen.

Hele regionsrådet bliver tirsdag orienteret om den aktuelle status på ambulancekørslen.