Region Syddanmark overtager ambulancekørslen

Et flertal i regionsrådet i Region Syddanmark har vedtaget at hjemtage ambulancedriften i regionen fra Bios.

Hvis Bios bliver erklæret konkurs senere på ugen, så hjemtager Region Syddanmark ambulancedriften. Det blev tirsdag aften vedtaget på et ekstraordinært regionsrådsmøde i Regionshuset i Vejle.

På det efterfølgende pressemøde fortæller regionsrådsformand, Stephanie Lose, at regionens fremtidige ambulancetjeneste skal bygge på de medarbejdere, der allerede er ansat i Bios. For uden reddere er der ingen ambulancekørsel.

- Såfremt  Bios senere på ugen går konkurs, ønsker vi at hjemtage ambulancedriften, siger Stephanie Lose (V) og meddeler, at regionsrådets indstilling er, at det skal ske hurtigst muligt.

- Det er vores ansvar, at ambulancerne kommer, når borgerne har brug for det. Det er derfor, vi i dag har truffet beslutning om at arbejde på at hjemtage driften, hvis konkursen bliver en realitet.  Det er ingen hemmelighed, at det har været et turbulent år for BIOS’ medarbejdere, og der er brug for, at der bliver skabt ro og tryghed, så vi i samarbejde med de gode kræfter, der er i BIOS, kan opbygge en stabil ambulancetjeneste. Det er vi alle sammen bedst tjent med, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse kort efter mødet.

Det var kun Det Nye Borgerlige ved Holger Gorm Petersen og Liberal Alliance ved Marianne Mørk Mathiesen, der stemte imod at region Syddanmark hjemtager ambulancekørsel i regionen.

Aftalen med Responce om ambulancedriften i Trekantområdet fortsætter.

Regionsrådet holdet netop nu pressemøde, hvor de redegør for aftenens beslutning.
Regionsrådet holdet netop nu pressemøde, hvor de redegør for aftenens beslutning.
Foto: Pia Thordsen, TV SYD