TV der bevæger dig

Røre i Region Syddanmark: Redegørelse er ikke god nok

Flere regionsrådpolitikere føler sig ikke godt nok rustet til at beslutte, hvad man skal gøre for at undgå fejl-udbetalinger i fremtiden.

01:24

Socialdemokraternes Karsten Uno Petersen, mener ikke redegørelsen kan bruges til noget som helst, se hvad han siger her

01:05

Heller ikke Theis Mathiasen fra DF er tilfreds med redegørelsen

Det er meningen Forretningsudvalget i Region Syddanmark onsdag skal tage stilling til, hvad det skal have af konsekvenser for de involverede medarbejderne, da 31 millioner kroner ved en fejl blev udbetalt til Bios. Foto: Arkiv

1 af 3

Den redegørelse, hvor Region Sydanmark forklarer, hvordan det kunne ske, at Bios ved en fejl fik udbetalt 31,6 millioner kroner, er ikke tilstrækkelig. Det mener flere regionsrådsmedlemmer.

 

02:49 Luk video

I morgen skal Forretningsudvalget i Regionen diskutere, hvordan man undgår lignende fejl sker igen. I forlængelse af redegørelsen er administrationen kommet med tre anbefalinger.

- Gennemgang af eksisterende regelsæt og ledelsestilsyn

- Styrkelse af kompetenceniveauet

- Styrkelse af den interne kontrol

Læs også Derfor udbetalte Region Syddanmark 31,6 millioner for meget

 

Socialdemokraternes Karsten Uno Petersen, mener ikke redegørelsen kan bruges til noget som helst:

- Det er jo selvfølgelig åbenlyst at Bios har haft rod i fakturaerne, men hvis man synes at noget er mystisk eller rodet, så skal man jo ikke betale, siger han til TV SYD, og fortsætter:

- Formålet er jo, at vi skal kende handlingsforløbet og vide hvem, der har truffet hvilke beslutninger. Det får vi ikke svar på. Vi bliver jo nødt til at vide: Hvad er baggrunden for fejludbetalingen, men så bliver man nødt til at lave en mere detaljeret og kronologisk gennemgang af præcis hvad der er sket, siger Karsten Uno Petersen.

- Sådan noget må simpelthen ikke ske. Nu skal vi have diskuteret om vi har ansatte der er dygtige nok til at varetage de her opgaver. Hvis det viser sig at vores medarbejdere ikke er dygtige nok, så må vi finde nogen der er. 

Thies Mathiesen, Dansk Folkeparti

Thies Mathiasen fra Dansk Folkeparti mener, at det er svært at tage en beslutning ud fra den eksisterende redegørelse, og siger til TV SYD, at der bør laves en ny tilbundsgående undersøgelse, som får konsekvenser for de indvolverede:

- Sådan noget må simpelthen ikke ske. Nu skal vi have diskuteret om vi har ansatte der er dygtige nok til at varetage de her opgaver. Hvis det viser sig at vores medarbejdere ikke er dygtige nok, så må vi finde nogen der er. 

- Men en menneskelig fejl til 31 millioner kroner, den er altså så markant, at det må have konsekvenser. Nu skal vi have diskuteret om vi har ansatte der er dygtige nok til at varetage de her opgaver, siger Thies Mathiesen.

Se hvad Theis Mathiasen og Karsten Uno Petersen mener om redegørelsen i klippet øverst i artiklen.

Mest sete på tvsyd.dk