Tilbydes julebonus, hvis de får kollega til at skifte til BIOS

En julebonus på 6000 kr. skal lokke de reddere, som allerede har kontrakt med hollandske BIOS, til at hverve kollegaer til at skifte. Det viser et brev, som JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af.

Brevet er sendt til de knap 300 reddere, som på nuværende tidspunkt har skrevet kontrakt med BIOS, som overtager ambulancekørslen i det meste af Region Syddanmark om halvanden måned.

Redderne og den ny kollega skal have skrevet under på en ansættelseskontrakt inden den 27. juli 2015, og begge skal være ansat

i BIOS med udgangen af 2015, fremgår det af brevet.

"Hvis ovenstående er opfyldt, vil du få din bonus udbetalt sammen med din december-løn," står der i brevet.

- Det er et faktum, at vi gerne vil have flere reddere med om bord, siger HR-chef hos BIOS, Jan Christian Klampe til JydskeVestkysten. Jeg tror ikke, at det vil komme til at lave et decideret jordskred i forhold til antallet af ansøgninger. Men jeg håber på, at det kommer til at give noget.

BIOS skal bruge 550 reddere på de 36 ambulance-stationer i Syd- og Sønderjylland og på Fyn. Ved seneste status, den 2. juli, var der ansat 285 reddere. Dertil kommer ca. 70 tyske reddere, som er i gang med at lære dansk.

BIOS forventer at kunne starte udrykningstjenesten med 450 reddere., så der mangler stadig knap 100 mand.