TV der bevæger dig

Turisme uden for storbyer skal løfte Billunds flytrafik igen

Billund Lufthavn, der foreløbig har tabt 2,1 millioner passagerer på grund af corona, håber, at ny trend med turisme uden for storbyerne kan få flere til at flyve til Billund.

Nye turistformer skal få flere udlændinge til at flyve til Billund, når coronaen slipper sit tag. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Billund Lufthavn er i sin værste krise nogensinde, men der er stadig optimisme om udsigten til passagervækst på den anden side af krisen.

I marts præsenterede Billund Lufthavn sin vækststrategi frem mod 2040, og heri indgår, at en stor del af passagervæksten skal komme fra udenlandske turister.

Jo mere attraktiv Danmark bliver for udenlandske turister, jo flere flyruter vil åbnes, og det vil medføre vækst og udvikling i hele Danmark.

Jan Hessellund, direktør, Billund Lufthavn

Nu har regeringen præsenteret en eksportpakke, der skal hjælpe eksporterende virksomheder heriblandt også turismeeksporten.

Billund Lufthavns ledelse ser fortsat gode muligheder i turismen uden for storbyerne, hvor der før corona var en ny tendens på vej, hvor især asiatiske turister i Danmark søgte ud af storbyerne til mere naturrige områder.

Læs også Lufthavn har mistet otte ud af ti passagerer

På grund af covid-19 kan der gå længe før, at asiatiske turister igen begynder at rejse til Danmark på ferie.

Men når rejsevejledningerne igen tillader det, vil Danmark være et attraktivt naturland at rejse til. Derfor er Billund Lufthavn glade for, at regeringen også vælger at investere i turismen uden for storbyerne.

– Udenlandske turister skal bære væksten på den anden side af krisen. Derfor har vi også brug for at blive tænkt ind i en langvarig genopretningsplan, og at der er national opbakning til, at Billund Lufthavn fortsat kan understøtte både turismen og erhvervslivet. Jo mere attraktiv Danmark bliver for udenlandske turister, jo flere flyruter vil åbnes, og det vil medføre vækst og udvikling i hele Danmark, siger Jan Hessellund, der er direktør for Billund Lufthavn.

Udenlandske turister skal bære væksten på den anden side af krisen, mener lufthavnens direktør Jan Hessellund. Foto: Nikolai Reinhold, TV SYD

Fra marts til september har Billund Lufthavn mistet  2,1 millioner passager, mens Københavns Lufthavn har mistet 16,63 millioner rejsende.

Mest sete på tvsyd.dk