Kommunaldirektør afskediges: Skjulte oplysninger om relation til tidligere borgmester

Tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) og kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe har muligvis skjult vigtige oplysninger om deres relation for byrådet i Fredericia, konkluderer advokatundersøgelse. Derfor afskediges Zacho-Broe, oplyser borgmester Steen Wrist på pressemøde.

Havde tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) og Annemarie Zacho-Broe en relation, som burde være kommet økonomiudvalget i Fredericia Kommune for øre tidligere end 16. december 2020?

Det anbefaler en uvildig advokatundersøgelse fra Horten nu, at politiet skal efterforske.

En politimæssig efterforskning er særlig relevant, hvis kommunen finder, at der som følge af inhabilitet kan være indgået usaglige hensyn ved behandlingen af konkrete sager i kommunen.

Ifølge advokatundersøgelsen har relationen mellem Bjerregaard og kommunaldirektøren ført til en tilsidesættelse af væsentlige pligter, hvorfor politiefterforskningen anbefales. 

quote

I byrådet kender vi til rygterne, som har sviret længe. Jeg fortryder i dag, at jeg ikke har reageret tydeligere og tidligere på rygterne.

Steen Wrist, Borgmester i Fredericia Kommune

Forholdet var et af omdrejningspunkterne ved et pressemøde i byrådssalen på rådhuset i Fredericia, hvor nuværende borgmester Steen Wrist (S) med flere præsenterede advokatundersøgelsens væsentligste konklusioner.

Ikke orienteret om whistleblower-mail

Særligt i Hortens undersøgelse er en whistle-blower mail, som er blevet sendt til kommunaldirektøren i oktober 2019. Økonomiudvalget blev aldrig orienteret om rygterne eller om mailen, sagde borgmester Steen Wrist på pressemødet.

Først i december 2020 kom oplysningerne om den tætte relation mellem Bjerregaard og Zacho-Broe til økonomiudvalgets kendskab. Dette er kritisabelt, konkluderer advokatundersøgelsen blandt andet.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg ved ikke, om der har været en nær relation. Hverken Horten eller andre hævder, at der har været en nær relation. Det ved vi simpelthen ikke. Men i byrådet kender vi til rygterne, som har svirret længe. Jeg fortryder i dag, at jeg ikke har reageret tydeligere og tidligere på rygterne, sagde Steen Wrist på pressemødet.

Borgmester Steen Wrist præsenterer resultater af uvildig advokatundersøgelse.
Borgmester Steen Wrist præsenterer resultater af uvildig advokatundersøgelse.

Kommunaldirektør afskediges

Derfor har et politisk flertal besluttet at afskedige Annemarie Zacho-Broe.

- Det er kommunaldirektøren blevet oplyst om, siger Steen Wrist.

Samtidig er der indledt en afskedigelsessag mod den hjemsendte personalechef Tommy Abildgaard. 

Læs hele advokatundersøgelsen her:

document — Advokatundersøgelse af forløb ifm. grundsalg mv. , 0.62 MB