Fyret økonomichef fra borgmestersag i Fredericia ansat i anden kommune

Tommy Abildgaard blev fyret som økonomi- og personalechef i Fredericia Kommune under sidste års advokatundersøgelse. Nu er han ansat i lignende stilling i Billund Kommune.

Tommy Abildgaard, der som økonomi- og personalechef var indblandet i sidste års omdiskuterede borgmestersag i Fredericia Kommune, skal nu tilbage som chef i en sydjysk kommune.

quote

Det er vores vurdering, at det (sagen i Fredericia Kommune og Tommy Abildgaards kompetencer, red.) ikke har haft noget med hinanden at gøre.

Thomas Foged, direktør, Voksne og Stabe, Billund Kommune

Han er blevet ansat som chef for Økonomi, Løn og Indkøb i Billund Kommune. En stilling han tiltræder den 1. marts.

Kort om sagen i Fredericia Kommune

Tommy Abildgaard var ansat sammenlagt i 20 år i forskellige chefstillinger i Fredericia kommune - senest som økonomi- og personalechef, som var den stilling, han fratrådte i forbindelse med en dengang igangværende advokatundersøgelse og intern undersøgelse.

Advokatundersøgelse handlede om inhabilitetsforhold og skulle som hovedopgave besvare, om Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) handlede i strid med reglerne, da han købte en attraktiv byggegrund i 2016. Flere kritisable forhold dukkede op undervejs i undersøgelsen.

Læs mere om fundene i advokatundersøgelsen ved at klikke her.

Referencer har ikke sået tvivl

Thomas Foged, der er direktør for Voksne og Stabe i Billund Kommune, og som bliver Tommy Abildgaards nærmeste chef, fortæller, at de i ansættelsesudvalget har været opmærksom på sagen i Fredericia Kommune, men har ikke fundet grund til at tro, at Tommy Abildgaards indblanding i sagen vil påvirke hans evne til at bestride jobbet i Billund Kommune.

- Det er vores vurdering, at det (sagen i Fredericia Kommune og Tommy Abildgaards kompetencer, red.) ikke har haft noget med hinanden at gøre, siger Thomas Foged.

I forbindelse med ansættelsesprocessen har Tommy Abildgaard været gennem to samtaler samt en profilanalyse, og så har ansættelsesudvalget indhentet referencer fra tidligere chefer, kolleger og medarbejdere - også fra Tommy Abildgaards tid i Fredericia Kommune.

Ansættelsesudvalget har foruden Thomas Foged blandt andet bestået af kommunaldirektøren og direktør ved Lundgaard Konsulenterne Jakob Lundgaard, som arbejder med rekruttering af ledere. I alt har syv personer siddet i ansættelsesudvalget.

Tvivler ikke på hans evner

I den nye chefstilling vil Tommy Abildgaard skulle lede 40 medarbejdere, hvis arbejdsopgaver er i forhold til lønadministration, indkøb, budget og regnskab.

Thomas Foged er ikke bekymret for, at nogen medarbejdere vil betvivle Tommy Abildgaards troværdighed eller dømmekraft trods sagen i Fredericia Kommune.

- Spørgsmålet er legitimt, men jeg vil sige klart nej, siger Thomas Foged til spørgsmålet og understreger, at Tommy Abildgaards kompetencer i forhold til stillingen i Billund Kommune er gode.

- Det er en glæde at kunne tiltrække så stærk en arbejdskraft til stillingen.

Glæder sig til udvikling

Tommy Abildgaard har ikke ønsket at kommentere sin nye stilling til TV SYD. I en pressemeddelelse fra Billund Kommune udtrykker Tommy Abildgaard, at han glæder sig til at være en del af en spændende udvikling i Billund Kommune:

- Billund Kommune er unik i det danske kommunelandskab. Et blomstrende erhvervsliv, en ambitiøs vision i Børnenes Hovedstad for børn og unge og dermed Danmarks fremtid, anlægsinvesteringer der kan måles med langt større kommuner, unikke oplevelsesmuligheder, en kernesund økonomi og en organisation med sunde værdier og fokus på borgerne.

Tommy Abildgaard arbejder imellem de to kommunale stillinger som kontorchef ved Færdselsstyrelsen i Ribe.