Nu går efterforskningen i gang i borgmestersagen: Tre forhold anmeldt til politiet

I mandags modtog Sydøstjyllands Politi en advokatundersøgelse fra Fredericia Kommune. Nu starter efterforskningen.

Sydøstjyllands Politi modtog mandag den 12. april en advokatundersøgelse fra Fredericia Kommune sammen med en anmeldelse.

Undersøgelsen, der er udarbejdet af advokatfirmaet Horton, skal bruges i forbindelse med efterforskingen af borgmestersagen i Fredericia Kommune. 

Allerede i januar 2021 havde Sydøstjyllands Politi modtaget en anmeldelse fra en borgere, så der er allerede igangsat indledende undersøgelser.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemedelelse. 

Anmeldelserne vedrører tre forskellige forhold. 

1) Fredericia Kommunes tidligere borgmester Jacob Bjerregaard er anmeldt for misbrug af offentlig hverv i forbindelse med, at han og hans hustru i 2016 købte en byggerund af Fredericia Kommune. 

2) Der er endvidere sket anmeldelse om mulig overtrædelse af kommunalstyrelsesloven og straffelovens § 157, der begge omhandler habilitet. Anmeldelserne er rettet mod nævnte tidligere borgmester og en nu tidligere kommunaldirektør.

3) Endelig er der indgivet anmeldelse, der vedrører ’læk’ af den nævnte advokatundersøgelse, der angiveligt skulle være fortrolig.

Efterforskningen er i gang - og kan udvides

Allerede nu er efterforskningen i gang og tager som udgangspunkt afsæt i de tre anmeldelser. Politiet vil dog ikke udelukke, at efterforskningen kan udvides til andre hændelser eller handlinger, hvis det bliver aktuelt, og der er grundlag for det. 

Politiet kan ikke fortælle, hvor længe de kommer til at bruge på efterforskingen, men de understreger, at de arbejder på "at sikre en effektiv sagsbehandlingstid – men længden af den vil afgøres af resultaterne undervejs. Det står dog klart, at sagen ikke kan forventes belyst og afgjort inden for få måneder." 

Indtil videre har sagen kostet tidligere kommunaldirektør Annemarie Zachoe-Broe og økonomi- og personalchef Tommy Abildgaard jobbet. Jacob Bjerregaard forlod posten som borgmester i december 2020. 

Politiet skriver, at de på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse, om de involverede i sagen bliver sigtet, eller om der skal rejses tiltale. 

Efterforskningen består af at indhente informationer og dokumentation i form af dokumenter og lignende samt afhøringer. Politiet skriver, at Fredericia Kommune samarbejder i forhold til udlevering af materiale med videre.

TV SYD forsøger at få en kommentar fra tidligere borgmester Jacob Bjerregaard og tidligere kommunaldirektør Annemarie Zachoe-Broe.