TV der bevæger dig

Region Syddanmark begærer Bios konkurs

Region Syddanmark har her til eftermiddag begæret Bios konkurs.

Bios blev her til eftermiddag officelt begæret konkurs af Region Syddanmark via Kammeradvokaten, som har sendt begæringen om konkurs til skifteretten i Odense.

Konkursbegæringen kommer efter at Bios ikke har været i stand til at tilbagebetale de 31 millioner kroner, som regionen ved en fejl havde betalt til ambulanceselskabet sidste år.

Ifølge regionsrådsformand Stephanie Lose (V) vil den midlertidige ambulancedrift nu blive overtaget af regionen, indtil regionen finder en permanent løsning til ambulancedriften.

- Jeg har indkaldt til regionsrådsmøde i morgen, og på baggrund af udsigten til Bios’ konkurs, skal regionsrådet på mødet tage stilling til, hvordan rådet ønsker at organisere den fremtidige ambulancedrift. I formandsskabet er der enighed om, at arbejde for, at Region Syddanmark hjemtager ambulancedriften og etablerer en permanent regional drift af ambulancetjeneste på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland, siger Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Næste skridt i sagen er, at skifteretten i Odense behandler sagen. Finder skifteretten konkursbegæringen berettiget, vil retten herefter udpege en kurator og udstede et konkursdekret.

- Jeg vil i givet fald meddele kurator, at den midlertidige videreførelse af ambulancedriften sker for regionens regning og risiko, så syddanskerne kan være trygge ved, at ambulancen kommer, når der er brug for det, og BIOS-redderne kan fortsætte deres arbejde i tryg forvisning om, at deres løn kommer.

Mest sete på tvsyd.dk