Tre dage med forurenet drikkevand: Nu skal et UV-anlæg hjælpe

Et UV-anlæg blev lørdag aften monteret ved udløbet på Skindermarkens Vandværk. Det skal sikre rent drikkevand til de mange berørte.

Siden torsdag har 10.000 borgere skullet koge drikkevandet. Nu er der snart udsigt til, at der igen kommer rent vand ud af hanerne i Ribe. I håbet om at kunne ophæve kogeanbefalingen har DIN Forsyning lørdag aften monteret et UV-anlæg, der skal slå bakterierne i vandet ihjel.

- Anlægget belyser vandet med UV-lys, så hvis der skulle være nogle enkelte bakterier i, så bliver de slået ihjel, for bakterierne kan ikke overleve i det lys, og så er vandet rent igen, siger Eric Lauridsen, afdelingsleder, DIN Forsyning, til TV SYD. 

Selvom UV-anlægget slår bakterierne i vandet ihjel, så gælder anbefalingen om at koge vandet, inden man drikker det eller bruger det i madlavning, fortsat.

- Vi kan ikke sige noget om, hvornår vi forventer, vandet er helt rent igen. Vi tager prøver løbende, og vi får resultater igen mandag omkring middagstid, og selvfølgelig håber vi meget, de viser, vi kan afblæse det her, men det er der ikke nogen garanti for, siger Eric Lauridsen. 

quote

Vi vil gerne have rent vand ud så hurtigt som muligt til hele Ribe, så det her skulle gerne løse vores problem.

Eric Lauridsen, afdelingsleder, DIN Forsyning.

DIN Forsyning arbejder på at finde årsagen til forureningen, men i første omgang sikrer UV-anlægget, at borgerne snart kan slippe for at koge vandet.

- Det skulle meget gerne være nok til at få styr på forureningen. Vi har haft lidt udfordringer med at få styr på den, og vi vil gerne have rent vand ud så hurtigt som muligt til hele Ribe, så det her skulle gerne løse vores problem, siger Eric Lauridsen. 

På kortet kan du se, hvor drikkevandet er forurenet.