Carl Holst: Hvorfor vil de bruge flere penge på min sag?

Forretningsudvalget i Region Syddanmark har vedtaget at undersøge muligheden for en ny erstatningssag mod Carl Holst. Selv ryster han på hovedet af beslutningen.

Den tidligere regionsrådsformand undrer sig over, at et flertal i forretningsudvalget har vedtaget rammerne for en ny, ekstern advokatundersøgelse. Advokaterne skal se på, om det er muligt at kræve erstatning af Carl Holst for taleskrivning, aviser, coaching, sprogundervisning og kurser.

Carl Holst siger i en kommentar til TV SYD, at han håber på, at han får lov at svare på advokaternes oplysninger.

- Jeg forstår ikke, at regionen vil bruge mere end de 1,3 mio. kr., som den første undersøgelse kostede. Den var smækfyldt med graverende fejl, fordi jeg ikke blev spurgt.

Carl Holst henviser også til, at Indenrigsministeriet netop har taget Rigsadvokatens afgørelse til efterretning. Den går imod Statsforvaltningens afgørelse om ulovligheder.

Netop Statsforvaltningens afgørelse er baggrund for indstillingen.

- Det er vigtigt for os, at denne sag undersøges til bunds. Statsforvaltningen var jo klar i sin afgørelse.  Derfor er vi glade for, at vores forslag har kunnet samle flertal, forklarer den konservative spidskandidat Morten Weiss.

Carl Holst henviser igen til, at Statsforvaltningens afgørelse er blevet underkendt. 

- Men vil de bruge flere penge på min sag, så håber jeg, at den vil blive virkelig uvildig, siger han til TV SYD i dag.

Forslaget til kommissoriet er lavet af Konservative, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. Socialdemokratiet valgte at tilslutte sig forslaget.