Carl Holst: Nu kan jeg koncentrere mig om mit politiske arbejde

Carl Holst glæder sig over, at han nu kan koncentrere sig om sit politiske arbejde efter Region Syddanmarks Forretningsudvalg har besluttet at indstille til Regionsrådet, at der ikke skal rejses en erstatningssag mod ham.

Sagen om tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) har nået et foreløbigt punktum. 

quote

Det har selvfølgelig været ubehageligt for mig og mine, at man har givet taletid til forskellige regionrådsmedlemmer, at der er noget at komme efter. Men når det så er sagt, så har jeg haft en rimelig distance til det, da jeg godt har vidst, at det her har drejet sig om politik og ikke om indhold

Carl Holst, MF, Venstre, Rødding

Region Syddanmarks Forretningsudvalg har besluttet at indstille til Regionsrådet, at der ikke skal rejses en erstatningssag mod Carl Holst. Det sker på baggrund af den eksterne advokatundersøgelse, som regionspolitikerne havde iværksat efter at rigsadvokaten i foråret valgte ikke at rejse en straffesag.

Selvom en ansat i regionen havde udført kampagnerelateret arbejde for Carl Holst, kunne det ikke lægges til grund, at det var sket som led i sin ansættelse i regionen, lød begrundelsen dengang. Og den nye undersøgelse får altså ikke regionen til at anlægge en erstatningssag, - en beslutning Carl Holst har ventet på:

- Det har selvfølgelig været ubehageligt for mig og mine, at man har givet taletid til forskellige regionrådsmedlemmer, at der er noget at komme efter. Men når det så er sagt, så har jeg haft en rimelig distance til det, da jeg godt har vidst, at det her har drejet sig om politik og ikke om indhold.   

quote

Jeg er i politik for at gøre noget for den egn, jeg repræsenterer, og det fortsætter jeg med.

Carl Holst, MF, Venstre, Rødding

For Carl Holst har hele sagen været lukket siden foråret, da politiet efter halvandet års efterforskning valgte ikke at rejse en straffesag:

 - På det tidspunkt trak jeg en streg i sandet og så fremad, siger Carl Holst, men erkender samtidig, at det politisk er op ad bakke lige nu:

- Alle landets aviser var meget interesseret i, jeg har fået 47 aviser. Ikke en stillede spørgsmål ved, om der findes så mange aviser, og det vil sige, da sandheden så kom frem, at jeg dagligt fik tre aviser, fik det ikke så stor omtale. Det er ikke piberi, men en stilfærdig konstatering af hvordan det er, og det er klart i det lys, så er det udfordrende. Men jeg er i politik for at gøre noget for den egn, jeg repræsenterer, og det fortsætter jeg med.