Forfremmet: Carl Holst bliver social- og indenrigsordfører

Venstres folketingsgruppe har fordelt nye ordførerskaber efter Eva Kjers farvel som minister. Carl Holst bliver ny social- og indenrigsordfører.

 Carl Holst bliver ny social- og indenrigsordfører. Det bekræfter han fredag  formiddag overfor TV SYD.

Hidtil har Carl Holst alene været kirkeordfører efter, at han blev menigt folketingsmedlem efter afgangen som forsvarsminister. I den politiske rangorden er posten som social- og indenrigsordfører en forfremmelse.

- Det forholder jeg mig ikke til - men jeg er glad for at have fået en ny og bredere platform at føre politik fra. Jeg beholder også posten som kirkeordfører, som jeg finder meget vigtig i den værdikamp, som vi er midt i disse tider, siger Carl Holst til TV SYD.

Carl Holst har også fået sæde i Klima- og Energiudvalget:

- Det er jeg som valgt i Esbjerg også meget glad for. I en perode, hvor offshorebranchen og olieindvindingen i Nordsøen er under pres, er det et vigtigt, at vestkysten har en stemme her, siger Carl Holst. 

Eva Kjer Hansen træder ind i Europaudvalget, Finansudvalget, Sundhedsudvalget, Erhvervsudvalget, Kirkeudvalget, Kulturudvalget og Udvalget for Det Etiske Råd, men får ikke nogle ordførerskaber.