Hvor meget skal Carl Holst betale i skat?

Region Syddanmark sætter nu revisionsfirma til at undersøge skattepligten for Carl Holsts eftervederlag på 833.000 kroner. Det skriver Ekstra Bladet.

Region Syddanmark har sat revisorer fra Deloitte til at undersøge skatteforholdene i forbindelse med Carl Holsts eftervederlag.

Baggrunden er den, at regionen er usikker på, hvorvidt man skal opkræve skat fra den tidligere regionsrådsformand for de fem måneders eftervederlag, han har frasagt sig.

- Vi vil ikke stå i en situation, hvor vi kan klandres. Vi skal sikre, at det vi gør, er rigtigt, udtaler fungerende regionsdirektør Jens Elkjær til Ekstra Bladet.

- Normalt betaler man ikke skat af penge, man ikke får. Men det skal vi jo være sikre på, at vi ikke er forsømmelige omkring.

- Så det I gør, er en direkte konsekvens af udtalelser i pressen om, at Carl Holst er skattepligtig?

- Ja, og andet kan man ikke lægge i det. Det er klart, at hvis man når den konklusion, at vi har en opgave i forhold til at opkræve skatten af de penge, manden ikke har fået udbetalt, så skal vi have sat gang i det. Det har vi en forpligtigelse til, siger Jens Elkjær.

Carl Holst foretog sidste torsdag - efter voldsom kritik fra politikere, medier og vælgere - en opsigtvækkende kovending, da han pludselig frasagde sig fem måneders eftervederlag.

Carl Holst vinkede med sin frasigelse farvel til knap 350.000 kroner.

Men han beholder samtidig godt 485.000 kroner, fordi han beholder den del af eftervederlaget, han har fået udbetalt. Begge beløb er før skat.