Kredsbestyrelsen vil udsætte genvalg af Holst

Kredsbestyrelsen for Venstre i Esbjerg Omegns kreds vil gerne vente til, at politiet er færdig med efterforskningen af Carl Holst, før de skal beslutte, om han skal genopstilles.

Ifølge Venstres vedtægter skal folketingskandidaterne vælges senest et år efter folketingsvalget. Men nu får Venstres landsorganisation altså en anmodning om dispensation fra de regler.

Vi vil gerne afvente politiets efterforskning, før vi tager stilling til, hvem der skal være vores folketingskandidat, og dermed om Carl Holst skal genvælges, siger formand for Venstre i Esbjerg kommune Ketty Christoffersen til TV SYD.

Hun betoner dog, at der stadig er opbakning til Carl Holst i kredsbestyrelsen. Opbakningen kom til udtryk på et kredsbestyrelsesmøde i sidste uge, hvor formanden Thomas Rosenstand trak sig i protest mod Carl Holsts kandidatur. Venstres landsorganisation vil ikke kommentere den aktuelle sag, men bekræfter, at det ikke er unormalt, at der dispenseres fra vedtægterne.

-Vi ser på ansøgningen, når den kommer, men det vil ikke være en unik situation, at der går længere tid end et år ved valget af folketingskandidaten. Det sker flere gange ved hvert valg, siger Claus Horsted, kampagnechef hos Venstre.

Efter vedtægterne skal Venstres kandidater vælges senest den 18. juni.