Nye Borgerlige: Vi skal vide, hvad det her cirkus har kostet

Regionrådsmedlem Holger Gorm Pedersen vil nu have undersøgt, hvor store omkostninger Region Syddanmark har haft ved at undersøge, om man har kunnet rejse en erstatningssag mod Carl Holst.

Nu Region Syddanmark har besluttet ikke at gå videre med en erstatningssag mod tidligere regionrådsformand Carl Holst (V), vil regionrådsmedlem Holger Gorm Pedersen fra Nye Borgerlige vide, hvor mange skattekroner regionen har brugt på de mange undersøgelser:

quote

Det saglige i at forfølge den sag er forduftet for længe siden. Så jeg synes faktisk, at de har forvaltet skattekronerne rigtig dårligt, og det er lige før, man kan gå så langt at kalde det et misbrug.

Holger Gorm Pedersen, Nye Borgerlige, Region Syddanmark

- Det saglige i at forfølge den sag er forduftet for længe siden, og i hvert fald burde det have været, da politiet var færdigt med deres undersøgelse. Så jeg synes faktisk, at de har forvaltet skattekronerne rigtig dårligt, og det er lige før, man kan gå så langt at kalde det et misbrug, siger Holger Gorm Pedersen til TV SYD

Det var et flertal i regionsrådet mellem Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti og De Konservative, som i juni i år besluttede at undersøge, om der kunne rejses en erstatningssag mod Carl Holst for misbrug af offentlige penge til blandt andet taler, aviser, coaching, sproundervisning kurser og lignende. Holger Gorm Pedersen stemte i mod, da han hele tiden har ment, det har været spild af penge, at lave undersøgelsen:

- Som udgangspunkt var det i min verden et personligt hævntogt, der var fire partier, der havde gang i. Derfor brugte man alle midler, for at forsøge at lave en sag ud af noget, som nu har vist sig ikke er, og ikke bliver til en sag, siger Holger Gorm Pedersen. 

quote

Jeg mener, borgerne har ret til at vide, hvad sådan et cirkus koster, når politikere vælger at bruge skattekroner til det her. Det synes jeg, er vigtigt at få frem, - og det er flere millioner, det handler om.

Holger Gorm Pedersen, Nye Borgerlige, Region Syddanmark

Holger Gorm Pedersen vil nu have både Ankestyrelsen og Region Syddanmark til at undersøge, hvor meget Carl Holst-sagen har kostet, og han mener ikke, de undersøgelser kan kaldes misbrug af offentlige penge:

- Jeg mener, borgerne har ret til at vide, hvad sådan et cirkus koster, når politikere vælger at bruge skattekroner til det her. Det synes jeg, er vigtigt at få frem, - og det er flere millioner, det handler om.