Vil drøfte regioners fremtid efter Carl Holst-sag

Efter bl.a. sagerne om Carl Holst, vil de konservative og Dansk Folkeparti presse Venstre til at melde ud om regionernes fremtid.

Carl Holst-sagen og den skadelige krig mellem direktørerne plus en sag om en overbetaling får flere folketings-politikere til at reagere skarpt, skriver Fyens Stiftstidende lørdag

- Det er fuldkommen vanvittigt, at den form for kammerateri og indspisthed har kunnet finde sted, siger politisk ordfører Mai Mercado (K).

Sundhedsordfører Jonas Dahl fra SF er ikke bleg for at bruge ordet "råddenskab".

 - Alt peger på, at der er tale om noget generelt råddenskab i toppen af regionen. Det håber jeg så sandelig, at man har tænkt sig at gøre noget ved. Jeg er meget forundret over, at man for det første ikke fanger sådan et misbrug, og at det så efterfølgende ikke får større konsekvenser.

Både Mai Mercado og Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, vil med baggrund i sagerne fra Region Syddanmark forsøge at presse Venstre til at melde klarere ud i forhold til regionernes fremtid. Ligesom Liberal Alliance går de to partier ind for at lukke regionerne.

Indtil videre har Venstre givet regionerne chancen for at bevise deres værd frem mod næste regionsrådsvalg i 2017,