TV der bevæger dig

Christiansfeld skal i liga med Operahuset i Sydney

Mandag sendte den danske stat officielt sin ansøgning til FN-organisationen Unesco om at få bykernen i Christiansfeld på verdensarvslisten, som blandt andet tæller Operahuset i Sydney.

Christiansfeld set fra oven

Operahuset i Sydney. Foto: Colourbox

1 af 2

400 sider. Så meget fylder den ansøgning, som kulturminister, Marianne Jelved, satte sin underskrift på mandag. Ansøgningen har været et år undervejs, men hvis det lykkes at komme på listen, vil Christiansfeld få en langt større eksponering.

- Det er en helt anden liga. Vi ser, at nogle turister bruger verdensarvslisten som en rejseguide, så det vil helt sikkert give Christiansfeld større opmærksomhed, siger byplanlægger Lene Lindberg Marcussen til TV SYD.

Christiansfeld har været på en venteliste til verdensarvs-listen siden 1993. Der kommer først svar på ansøgningen i 2015.

 

Danmark og verdensarven

I Danmark er der tre verdensarvssteder ? Kronborg, Roskilde Domkirke og Jelling-monumenterne, og Grønland ét ? Ilulissat Isfjord, på Verdensarvslisten.

Verdensarvslisten udspringer af UNESCO?s Verdensarvskonvention fra 1972, som i alt 185 lande har tilsluttet sig. På verdensplan er der 890 steder på listen, og de danske verdensarvssteder er i fornemt selskab med bland andet Pyramiderne, Akropolis, Taj Mahal og Den kinesiske Mur.

 

Kilde: Kulturstyrelsen

Mest sete på tvsyd.dk