TV der bevæger dig

COVID-19

560 lys skal give håb i corona-tiden

Beboerne i et boligkvarter i Horsens står sammen under coronakrisen og op til 4. maj. Menighedsrådet har pakket lys til lejlighedernes beboere.

I Horsens uddeler et menighedsråd 560 lys, så beboerne kan være fælles om at mindes Danmarks befrielse og håbe på en normal hverdag igen efter corona-virus. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen

I Horsens havde de set frem til, at de skulle fejre 4. maj og markere 75-året for Danmarks befrielse. Grundet coronavirus er arrangementet aflyst.

- Vi havde glædet os til at stå ved mindestenen og fortælle historien om modstandfolkene, der faldt under krigen, fortæller Hanne Henriksen, sognepræst ved Klosterkirken og udviklingskonsulent i Horsens Provsti.

Hanne Henriksen er i gang med at pakke lys i grønne poser, som skal uddeles i Sundparken i Horsens. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen

Aflysningen af det planlagte arrangement fik dem til at iværksætte plan B, som blandt andet handler om at sprede håb gennem levende lys.

- Vi kom i tanke om, at vi kunne opfordre folk til at tænde et lys. Det er jo en herlig gammel tradition på 4. maj. Her ved dagen for 75-året for befrielsen var der måske en anledning til at genopfriske traditionen, hvor vi sætter et lys for at mindes, at 2. Verdenskrig sluttede, og vi fik vores hverdag igen, fortæller Hanne Henriksen.

Her ses mindestenen over de modstandfolk fra Horsens, der faldt under 2. Verdenskrig. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen

Lørdag pakkede frivillige derfor 560 lys og en hilsen i plastikposer til beboerne i Sundparken i Horsens.

- Sundparken er et hjørne i vores sogn, som ligger længst væk fra klosterkirken. Det er et etagebyggeri, så vi tænkte, at det var der, vi hurtigst kunne sprede en masse lys. Der bor omkring 550. Det kan komme til at se rigtig godt ud om aftenen, siger Hanne Henriksen.

Sundparken er på Danmarks ghettoliste, hvilket også er en af årsagerne til, at menighedsrådet netop valgte dette kvarter til at sprede lys og håb.

- Vi tænkte, at der skal vi ud og sprede noget lys og noget håb. Hvis vi sætter et lys i vinduet 4. maj, så er vi med til sammen at håbe på og tro på en hverdag igen, som vi kendte den før corona, siger Hanne Henriksen.

Her kan du læse den hilsen, der medfølger stearinlysene. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen

Mest sete på tvsyd.dk