80 har fået nyt job med at gøre legetøj rent

80 ledige er på kort tid kommet i job efter genåbningen af daginstitutionerne i Esbjerg Kommune.

Genåbningen af dagtilbud har betydet, at Esbjerg Kommune har ansat flere medarbejdere for at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens regler om renlighed og hygiejne. De nye medarbejdere er trådt til med meget kort varsel.
 
- På kort tid er der ansat mange nye kræfter. De er blevet klædt på til de nye opgaver, og så har de i samarbejde med deres nye kolleger bidraget til, at genåbningen af vores daginstitutioner er forløbet rigtigt godt, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen, (V), i en pressemeddelelse.

Det er Jobcenter Esbjerg, som har fundet de 80 nye ansatte. Fra fredag morgen til lørdag middag fandt seks jobkonsulenter 55 nye rengøringsmedarbejdere, som skulle begynde allerede mandag.
 
I mandags blev 25 kontanthjælpsmodtagere sendt på kursus i at spritte af og lignende. De vil efter at have gennemført et kort kursus komme i arbejde ti timer om ugen.
 
Skulle Esbjerg Kommune få brug for flere hænder, har Jobcenter Esbjerg samlet en pulje på ca. 50 ledige med en pædagogisk uddannelse, som kan komme i spil, hvis der er brug for endnu flere ressourcer. Det kan blive tilfældet, hvis kapaciteten i institutionerne skal udvides eller i tilfælde af sygdom blandt medarbejderne.
 
Esbjerg Kommune har også trukket på de medarbejdere, som ikke kan udføre deres almindelige arbejdsopgaver i denne tid. Det er primært ansatte i Børn & Kultur, som nu giver en hånd med i institutionerne.

Lige nu er op mod 100 medarbejdere omplaceret midlertidigt, og de hjælper til i de enkelte institutioner, så kravene om små børnegrupper, afstand, hygiejne og udeophold kan efterleves.