87-årige Bent fik første stik i det mobile vaccinationscenter

Mobile vaccinationsklinikker skal gøre det nemmere for ældre at blive vaccineret. I dag var klinikken kommet til Esbjerg.

I dag gik Bent Jørgensen fra Esbjerg nogle ganske få skridt for at blive vaccineret. Han bor tæt ved plejecenteret Skovbocenteret i Esbjerg, og her var det mobile vaccinationscenter i dag kommet forbi for at vaccinere beboere og andre pensionister, som har svært ved at tage turen til vaccinationsklinikken i den anden ende af byen.

- Det er godt, man ikke skal fare hele byen rundt, siger Bent Jørgensen, efter han har fået sin første vaccine.

Tager rundt i flere kommuner

I Esbjerg Kommune er der cirka 1.200, som modtager pleje i eget hjem, og ud af dem er der 380, som ikke selv kan komme til og fra vaccinationscentrene.

quote

Det er godt, man ikke skal fare hele byen rundt.

Bent Jørgensen, pensionist

- Mange af de borgere vil måske have svært ved, at vi skal arrangere transport ud til et stort center et eller andet sted. Det kan være svært for borgerne at flytte sig derhen. Der er fremmede mennesker, og det er et andet sted. Her tager den lokale hjemmepleje fat i borgerne, transporter dem herned, får dem vaccineret og kørt hjem igen, fortæller Arne Nikolajsen, direktør for sundhed og omsorg i Esbjerg Kommune.

Den mobile vaccinationsklinik er i denne uge også forbi Billund, Varde og Vejen kommuner.