Ændret brug af testbiler giver travlhed

Der testes for covid-19 på livet løs i Region Syddanmarks testbiler. Bilerne kører nu udelukkende ud til omåder, hvor coronavirussen er blusset op, eller der er risiko for det.

Det har i forvejen været en travl sommer for Region Syddanmarks gule covid-19-testbiler. Bilerne har kørt rundt i sommerlandet og tilbudt coronatest til danskere og turister. Og testtravlheden er der stadig, men nu under lidt anderledes former, lyder det fra Region Syddanmark. For nu bliver testbilerne udelukkende sat ind i områder, hvor der er nye udbrud af coronavirus - eller hvor der er risiko for, at det sker.

Sådan kan du blive testet for covid-19

Bedst til områder med størst behov

- Selvom der er opblusninger af smitte rundt omkring i Danmark, så er smittetrykket stadigvæk lavt. I øjeblikket er der flere kommuner i Region Syddanmark, hvor der i løbet af den sidste uge ikke er registreret ét eneste tilfælde af smitte med coronavirus. Derfor giver det bedre mening, at vi sender de syddanske testbiler, der tester for COVID-19, ud til de områder, byer og virksomheder, hvor behovet er størst, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark.

Selv om testbilernes indsats nu målrettes områderne med opblusning af smitte, så er der stadig rig mulighed for at blive testet på de  øvrige ikke så mobile teststeder.