TV der bevæger dig

COVID-19

Alle danskere får mulighed for at bestille test

De 18-25-årige kan fra i dag selv gå ind og bestille en tid til test for corona. I løbet af ugen bliver muligheden bredt ud til alle voksne danskere.

Fra i dag kan 18-25-årige selv bestille tid til covid-19-test. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Fra i dag kan alle mellem 18 og 25 år gå ind og booke en tid til en test for covid-19, hvis de ønsker. Og kigger man på www.coronaprover.dk ved eftermiddagstid, er der mange, der ønsker det. Over 25.000 mennesker er lige nu i kø på hjemmesiden.

- Hver eneste smittekæde er en for mange og kan potentielt blive til flere. Derfor handler den nationale teststrategi om markant øget testning bredt i befolkningen, siger Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister (S).

Det er som led i den nationale teststrategi om markant øget testning bredt i befolkningen, at alle voksne borgere i denne uge får mulighed for selv at bestille tid til en covid-19-test.

I TV SYDs område findes der lige nu hvide testtelte i Kolding og i Esbjerg.

Alle får muligheden

I løbet af ugen vil der blive lukket op for, at alle voksne danskere kan bestille en tid til en test.

Indtil nu har det krævet en henvisning fra lægen eller arbejdsgiveren, før man kunne bestille en tid til en covid-19-test. Men over de næste dage er systemet klar til, at personer uden symptomer via hjemmesiden selv kan bestille en tid i de hvide testtelte.

Mest sete på tvsyd.dk