Antallet af smittede falder i de fleste kommuner - også i Kolding - men i én kommune er smitten i vækst

Generelt er smittetallet faldet i de 14 kommuner TV SYD dækker. Kun få kommuner har registreret stigende smitte.

710 personer er registreret smittet målt over de seneste syv dage. Det er dermed femte dag, hvor smitten generelt falder i de 14 kommuner, TV SYD dækker i Syd- og Sønderjylland. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Selvom Kolding fortsat ligger med landets højeste smittetal, så er det for tredje dag på vej ned. Fredag er der registreret 263 smittede og et incidenstal på 282 smittede personer per 100.000 indbyggere. Det er fortsat landets højeste, men der er 23 færre registrerede smittede siden i går torsdag.

Også i både Aabenraa og Fredericia kommuner faldende smittetallet. Kommunerne har haft høje incidenstal de seneste ti dage, men i begge kommuner er tendensen den samme. Det ser ud til, at kurven er knækket, og smittetallet er på vej ned.

Vejle Kommune har derimod de seneste ti dage oplevet stigende smitte i kommunen, og har nu et incidenstal på 114 - kun overgået af Kolding.

Britisk coronavariant udgør to ud af tre nye smittetilfælde

Der er registreret 530 smittetilfælde i Danmark det seneste døgn, og en stigende andel af de smittede er med den britiske variant.

De nye smittetilfælde er fundet på baggrund af 137.844 test i det offentlige. Andelen af smittede - positivprocenten - er på 0,38 procent. Det er nogenlunde på niveau med den seneste uge.

Den britiske variant af coronavirus, B117, udgør nu næsten to tredjedele af de nye smittetilfælde. Og det er værd at holde øje med, siger Thorkild I.A. Sørensen, professor emeritus i epidemiologi ved Københavns Universitet til Ritzau.

- Slipper man grebet lidt, så er den øgede smitte forbundet med den britiske variant noget, der får smitten til at løbe ganske hurtigt, siger han.

Helt nøjagtigt udgør varianten 64,6 procent af de analyserede positive prøver i sidste uge.

Han hæfter sig dog ved, at smitten stadig er på et ganske roligt niveau.

- Heldigvis er tallet meget lavt med hensyn til indlæggelser og positivprocent, siger han.

Antallet af smittede og positivprocenten nåede det hidtil laveste niveau i år for to uger siden, hvor tallene var henholdsvis 274 og 0,22 procent.

Så mange er vaccinerede

Knap 376.000 personer, svarende til 6,4 procent af befolkningen, har fået mindst et stik med en coronavaccine.

Yderligere 13.636 har siden torsdag modtaget mindst et stik med coronavaccinen, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). 645 personer har siden torsdag fået det sidste stik og er dermed færdigvaccineret.

181.084 personer har fået begge stik med vaccinen og kan derfor kalde sig færdigvaccinerede. Det svarer til 3,1 procent af befolkningen.

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere over 16 år kan være færdigvaccineret om lidt over fire måneder - mere præcist 27. juni.