TV der bevæger dig

COVID-19

Beboerne på plejehjem i Horsens får begrænset deres besøg af familie

Der indføres øjeblikkeligt besøgsrestriktioner på Horsens Kommunes plejecentre.

Antallet af corona-smittede i Horsens Kommune stiger fortsat, og onsdag var der konstateret 23 nye smittede. 
Da smittetallet i kommunen gennem den seneste uge har været stigende, og at Horsens Kommunes incidenstal nu ligger på 150 - med 136 smittede den seneste uge - betyder, at der indføres ekstra lokale restriktioner.
 
Styrelsen for Patientsikkerhed vurdererer, at smitten hovedsagelig findes i den gruppe af borgere, som styrelsen anser for at kunne være i gruppen af pårørende til beboere på kommunes plejecentre.

Derfor har styrelsen onsdag aften påbudt Horsens Kommune at indføre besøgsrestriktioner på samtlige kommunens plejecentre.
 
De midlertidige besøgsrestriktioner, som Horsens Byråd har fået besked om omgående at udstede, indebærer, at besøg på et plejecenter fra i dag, torsdag, som udgangspunkt skal foregå på udendørs arealer.

Besøg på indendørs arealer på plejecentrene ikke kan ske, med mindre besøget sker i en kritisk situation, eller den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.

Bekymret borgmester indkalder byrådet digitalt

- Det betyder, at der fra i morgen, torsdag, og 14 dage frem vil være restriktioner for besøg hos vores ældre på plejecentrene, ligesom de tilknyttede aktivitetscentre og cafeer vil blive lukket for alle, der ikke er visiteret, siger borgmester Peter Sørensen, Socialdemokratiet.
 
Han har indkaldt byrådet til et digitalt orienteringsmøde torsdag formiddag klokken 10, hvor det også vil blive  drøftet, om der eventuelt skal sættes yderligere ind med lokale tiltag for at undgå smittespredning.
 
- Det er meget bekymrende, at smittetallet stiger så voldsomt i øjeblikket, og vi har også fra Styrelsen for Patientsikkerhed modtaget forskellige forslag til eventuelt andre lokale restriktioner for at undgå, at smittetallet stiger. Og de vil blive drøftet med byrådet torsdag formiddag, siger Peter Sørensen.

    

Mest sete på tvsyd.dk